Огнян Герджиков: Не трябва да се отнасяме така с великолепни лекари като Балтов

NetNews

„Проф. Асен Балтов е великолепен лекар. Познавам го отдавна. Неслучайно целият колектив на „Пирогов” застана зад него. Не трябва да се отнасяме по този начин с качествените кадри. Отстраняването му е юридическо и морално безобразие”.

Това заяви в предаването „Карай направо” на NOVA проф. Огнян Герджиков, бивш председател на НС и бивш служебен премиер.

Той коментира и казуса около номинирането на Николай Василев за премиер.

„Той е изключително работоспособен човек с ясна визия. Уважавам го и съжалявам, че беше „употребен”. Това, което Слави Трифонов направи с Василев, е най-малкото нестандартно. В нашата политическа история не знам да е имало такъв случай. Не е такъв начинът, по който трябва да се състави правителство. Искат се преговори, разговори с други политически сили", поясни проф. Герджиков.

И прогнозира, че ако сега се състави кабинет, той няма да има дълъг живот.„Бих бил много изненадан, ако издържи докрай мандата си”, каза още професорът.

„Досега не сме имали толкова малобройна подкрепа в НС, за което и да е правителство. Това е прецедент. Ако ИТН останат с 65 депутата, дават ли си сметка колко са уязвими. При всяко едно напрежение в парламента, те могат да бъдат бламирани”, коментира още проф. Герджиков.

По думите му България има нужда от едно стабилно управление. „Ако отново имаме избори, на народа ще му дойде в повече. След това предстоят и президентски избори. През два месеца ще сме пред урните. Виждаме колко падна избирателната активност. Машините уплашиха много хора. Не е сложно, но по-възрастните се плашат”, обясни Герджиков.

Според него Слави Трифонов трябва да намери път към партиите на протеста, защото не може да проведе иначе никаква политика. „Такова огромно самочувствие при 65 депутата е странно”, смята Герджиков.

По думите му политическият живот няма да е лесен в близките месеци. Герджиков определи управлението на сегашното служебно правителство като изключително качествено.

Герджиков коментира и решението на правосъдния министър Янаки Стоилов да предложи Иван Гешев да бъде отстранен от длъжност.

"Това няма да се случи. Как си представяте ВСС, който преди 2 години го избра с много сериозно мнозинство, сега две години по-късно, да гласува да го свалят. Не виждам какво толкова е направил, за да стигне до там", заключи професорът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Да играеш Барби не е лесно

Актрисата Марго Роби призна, че не е лесно да играе ролята на Барби, съобщи Screenrant. Актрисата играе главната роля във филма за образа на популярната кукла. Роби е и продуцент на филма. Тя разкрива, че подобен образ носи много носталгия за зрителите. Повечето от тях имат очаквания за това какво […]