Огромен скандал на мач в Турция: Фен нападна футболист на Бешикташ по време на мач (ВИДЕО)

NetNews

Огромен скандал се заформи след мача от турското първенство между Анкарагюджю и Бешикташ, завършил 2:3. В края на срещата фен на домакините нахлу на терена и спринтирайки нанесе удар в гърба на нападателя на „черните орли“ Дженк Тосун. Неговият съотборник Жозеф да Соуза реагира мигновено, като повали на земята запалянкото, след което той беше изведен от терена с помощта на стюардите.

Josef’e Kart
Yanlış Hesap!

? https://t.co/jK4Rk9vrcp pic.twitter.com/7K06ISDidn

— Beşiktaş JK (@Besiktas) September 5, 2022

Главният рефер на срещата обаче показа директен червен картон на бразилеца за тези му действия, което доведе до сериозни полемики и протести от страна на гранда от Истанбул. На „Водафон Парк“ са на мнение, че Жозеф не би следвало да бъде наказван и червеният картон трябва да бъде отменен от турската футболна федерация. От клуба публикуваха материал с подобни случки от други първенства. Самият футболист обяви, че не съжалява по никакъв начин за действията си и би сторил същото отново, за да защити съотборниците си.

Какво ще е наказанието на Жозеф все още не е ясно, но според медиите в Турция такова ще има, но минимално – 1 мач. Очакват се сериозни санцкии и за домакините на мача.

Бешикташ е лидер във временното класиране на Суперлигата. „Черните орли“ имат 13 точки след 4 кръга.

-izleyin!…#KırmızıKartıİptalEtTff @TFF_Org pic.twitter.com/d0mmINJiNV

— çArşı (@forzabesiktas) September 4, 2022

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кадиров се отметна от заявката си да се оттегли

Авторитарният лидер на руския регион Чечения в Северен Кавказ Рамзан Кадиров се отказа от скорошната си заявка за евентуално оттегляне. Той написа в Telegram късно вечерта в понеделник, че изявлението, което е направил два дни по-рано относно възможната му оставка, е било „за да проверя мнението ви“, пише „Свободна Европа“. […]