Огромен скандал с известната руска треньорка в САЩ

NetNews

Огромен скандал се разрази с известната руска треньорка по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе. Тя планира пътуване до САЩ, където да наблюдава представянето на дъщеря си Даяна. 19-годишното момиче е родено в Лас Вегас и има американски паспорт, но майка ѝ не се радва на добро отношение зад Океана.

Прочутата треньорка беше предупредена, че няма да може да гледа как дъщеря ѝ се пързаля от директора на спортната пързалка Ребека Стъмп и посъветвана въобще да не пътува до САЩ.

Според информации в Русия американците дори се готвят да арестуват треньорката. Причина за това е големият допинг скандал на последната Олимпиада (Пекин 2022) с руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева. Според действащ в САЩ закон всеки замесен в нарушаване на антидопингови правила, може да бъде арестуван в страната или в друга страна по искане на американците.

„За“ това са и огромна част от потребителите в социалните мрежи в САЩ, които наричат Турберидзе „насилник“, а някои призовават ѝ дъщеря ѝ да бъде изгонена от Щатите.

Скандалът стигна и до Държавната дума на Русия, където се изказа олимпийската шампиона и съпруга на говорителя на Владимир Путин Дмитрий Песков – Татяна Навка.

Тя нарече случващото се „кошмар“ и определи проблемите на Тутберидзе като „истинска лудост“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Възраждане": Най-доброто, което може да се случи, е правителството да подаде оставка и да има избори

В началото на днешното парламентарно заседание след кратко обсъждане депутатите отхвърлиха законопроекта на „Възраждане“ за въвеждане на нулева ставка на Данък върху добавената стойност за храни от първа необходимост, вода, лекарства, ток, газ и парно. Предложенията на партията, внесени на първо четене, бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС. Малко […]