Около 4000 ваксинирани с първа доза в Румъния са се заразили

NetNews

Около 4000 румънци, ваксинирани с първата доза на ваксината, са се заразили с COVID-19, съобщи представителят на Румъния в Световната здравна организация (СЗО) Александру Рафила, цитиран от в. "Адевърул", предаде БТА.

По думите на д-р Рафила са установени и 400-450 случая на заразени, които са били ваксинирани и с двете дози.

Представителят на Румъния в СЗО уточни, че регистрираните около 4000 случая на заразени след поставяне на първата доза представляват 0,4 процента от общия брой, а при тези с поставена втора доза процентът е 0,08. Според него това показва, че след поставяне на първата доза потенциално уязвими лица вече са имали имунен отговор, който ги е защитил. Затова след втората доза процентът е много по-малък, каза д-р Рафила.

До 15 март в Румъния са поставени 2 210 140 дози ваксина на 1 487 183 души, от които 764 226 са получили първата доза от ваксината, а 722 957 – и двете дози, съобщи Националният комитет за координация на ваксинационните дейности.

Регистрирани са общо 7324 странични реакции на ваксините на Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека, които се използват в страната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Днес изтича срокът за изготвяне на списъците с желаещите да гласуват в чужбина

Днес е крайният срок, в който ръководителите на дипломатическите и консулски представителства /ДКП/ трябва да изготвят и подпишат списъци за гласуване извън страната на лицата, заявили желание за гласуване на 4 април т. г., посочват от ЦИК. Също днес е срокът, в който МВнР изпраща на ГД "ГРАО" в МРРБ […]