Октай: За отвоюването на държавата ще са нужни поне 5-10 години

NetNews

„Нито съм Нострадамус, нито съм гадател. Дълги години съм работил като шеф на предизборен щаб на ДПС и продължавам да работя, познавайки електоралното пространство, как се гласува в България“, това заяви политическият анализатор Осман Октай пред „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“.

„Тази вълна, която започна от 2020-та г., имаше подкрепа от около 70-75% от гражданите за промяна и продължава да определя избирателните емоции в България. Колкото и да опитват да се контролират с измислени анализи и пропагандатори, тази вълна няма да може да обърне тази емоция за подкрепа за промяна на българското гражданство“, продължи той.

По думите му не е ясно какво количество гласове ще получи ДПС от Турция на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври.

„При една нова четворна коалиция, ще има по-стабилно мнозинство заради наличието на взаимен контрол на формациите. Мисля, че новият „Слави Трифонов“ ще бъде Корнелия Нинова, а не Стефан Янев“, прогнозира Октай.

„Емоцията определя изборите през последните 32 години, откакто има избори в България“, подчерта политическият анализатор.

Според него, всичко негативно, което се „изсипва“ по адрес на бившите управляващи, работи в тяхна полза.

„С усмивка и добри намерения няма как да се изправиш срещу политическите алигатори“, категоричен бе бившият кадър на ДПС.

„5-10 години, дай Боже без кръв да мине, ще е отвоюването на държавата, превзета 32 години. Това е заложено още от кръглата маса“, подчерта Октай.

„Сега, това младо поколение, необременено от миналото, ще преподреди държавата по модерен начин, но това преподреждане няма да стане нито за 7 месеца, нито 7 години“, добави политическият „Нострадамус“.

„Българският избирател ще излезе на изборите и ще иска промяна“, категоричен бе Октай.

„България не е превзета от политическите формации и техните лидери. България е превзета от тези олигархични кръгове, които консумират по 20-30 млрд. в сивия сектор. Коридорите от България – водят до Москва“, добави той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Китай: САЩ изпращат опасни сигнали по тайванския въпрос

Китай обвини Съединените щати, че изпращат „много погрешни и опасни сигнали“ по тайванския въпрос, предаде Ройтерс. Китай направи това изявление, след като американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви на китайския външен министър Ван И, че съхраняването на мира и стабилността на Тайван е от ключово значение за САЩ. Тайван беше […]