Омикрон раздели Европа за мерките срещу COVID

NetNews

Държавите в Европа предприемат разнопосочни действия на фона на разпространението на Омикрон. Кипър се готви да въведе по-строги мерки, докато Великобритания отхвърли допълнително затягане на ограниченията.

Всички пристигащи на територията на Кипър вече ще са длъжни да представят негативен PCR тест – независимо от ваксинационния статус, предаде Bulgaria ON AIR.

„Епидемиологичните показатели бързо се влошават. Има вероятност от увеличаване на броя на хоспитализираните пациенти“, каза здравният министър Михалис Хаджипантелас.

Властите в Кипър обсъждат и налагането на още рестрикции, включително ограничаване на масовите събирания.

Великобритания също продължава до отчита висок брой заразени на ден. Въпреки усложнената обстановка, премиерът Борис Джонсън отхвърли идеята за по-строги мерки.

„Оценявам, че натискът върху здравната система ще бъде значителен през следващите няколко седмици, а може би и повече, защото няма съмнение, че Омикрон продължава да се разпространява. Има обаче няколко важни момента – той очевидно е по-слаб от предишните варианти“, подчерта Джонсън.

Вижте повече в репортажа.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нерви на опашките за ваксинация, Елена Поптодорова сред чакащите

В първия работен ден за тази година има опашки от желаещи да се ваксинират срещу Ковид-19. В същото време – десетки са недоволните от организацията на работата в дежурните имунизационни пунктове по празниците. Някои от чакащите за ваксинация пред пункта на болница „Св. Анна“ споделиха, че се опитват да си […]