Опаковат с украински знамена Паметника на Съветската армия

NetNews

Паметникът на Съветската армия в София ще бъде опакован със знамена на 4 май в 18 ч.

„Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, а Русия не спира да погазва всякакви международни граници, договори и културно-исторически връзки, у нас институциите продължават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е точно това) няма случайно да наруши някоя запетайка от нещо, което дори не може да бъде открито като документ“, пишат организаторите на гражданската инициатива.

„Затова и в знак на подкрепа към Украйна в този критичен миг заедно ще опитаме да измием срама от това безкрайно крещящо бездействие и ще започнем опаковане на паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна“, съобщават те.

„Тази сряда започваме със скулптурните композиции в североизточния край на монументалната площадка. Фигурите ще останат покрити със знамена в продължение на следващите няколко денонощия“, информират от гражданската инициатива.

Те вярват, че българската полиция ще предотврати всеки опит за посегателство над националното знаме на България – със светкавичната скорост и пределни усилия, с които брани и самия монумент на съветските окупатори.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Верни ли са тези твърдения за дъщерята на Зеленски: проверка на фактите

За да се припишат на даден човек думи, които той никога не е изричал, днес се създават все повече от т.нар. deepfakes. Това са манипулирани видеоклипове, в които реален човек изглежда така, сякаш казва нещо, което всъщност никога не е изричал. Понякога обаче за бързото и ефективно разпространение на фалшиво […]