Опасна игра: Секс робиня

NetNews

Романът „Петдесет нюанса сиво” на Е. Л. Джеймс превзе не само класациите за най-продавани книги, но и сексуалните въжделения на няколко поколения жени, пише flagman.bg. Защо този свят на сексуални игри, свързани със садизъм и мазохизъм, стана хит и подходящо четиво ли е за тийнейджъри, отговаря брачният терапевт американката Шели Варод. Съвсем случайно тя също четеше романа.

„Книгата не ме увлече особено. В първите 100 страници любовната история беше предсказуема и по мое мнение нереалистична. Мисля, че точно това е причината повечето хора да я харесват обаче. Коя жена не би искала да срещне красив, влиятелен, здрав, секси мъж, който ще се грижи за здравето ѝ, ще я затрупва със скъпи подаръци и ще я иска само за себе си”, казва Шели Варод.

Книгата се харесва според нея на хората, защото любовните сцени са описани в детайли, а това събужда въображението. „Жените предпочитат еротичните истории пред това да гледат порнофилми”, смята брачният терапевт. Интересното в романа е, че освен любовната линия получаваме уроци по BDSM, абревиатура която събира в себе си практики като доминантност и подчиненост, садизъм и мазохизъм. И докато преди дочувахме за този начин на живот от телевизионни предавания и филми като за нещо анормално и присъщо на „болни” хора, сега доминирането и подчинението ни е поднесено по привлекателен начин чрез романа и обаятелния мистър Грей. И дори хората „ванила” (които не практикуват BDSM) са заинтригувани.

За кого са опасни тези игри

„Притеснява ме сцената, в която главната героиня, която е девствена, прави любов за първи път и то като подчинена. Създава се погрешно впечатление у тийнейджърките, че грубият секс за техния първи път, ще им донесе удоволствие. Това еротично въведение в света на BDSM е прекалено рано за тийнейджъри. Секс игрите от този тип могат да са много опасни за хора, които не разбират, че правилата и границите в тях са задължителни. А без тях страстта може да ги превърне в импулсивни насилници”, обяснява Шели Варод. Важно е да се знае например, че ударите с камшик са забранени в областта на кръста, защото могат да нанесат трайни негативни последици върху здравето на партньорите.

Думи за безопасност

Те се уточняват преди началото на секс игрите и така подчиненият показва на партньора си дали болката е силна или ако иска той да спре. Затова е важно да не се избира дума, която може да обърка доминанта като „не” или „стоп”. Те често се използват при секс и не винаги означават „спри”. Дума, която няма двоен смисъл и е извън контекста на сексуалните преживявания като „червено” е идеална за „стоп”. Болката при тези игри звучи по-стряскащо от това, което е всъщност. Тя се гради постепенно по време на играта и е съобразена с поносимостта на другия партньор. Практикуващите не я възприемат толкова като болка, колкото като ново усещане, което ги води до върховна наслада или просто до сексуална възбуда.

Къде се практикува BDSM

Не е тайна, че има големи общности по целия свят, които споделят този начин на живот. Някои хора подчиняват на него целия си бит, а други са такива само в спалнята. Има и подземни бункери в редица държави, които предлагат безопасно място за подобни практики. „На някои им харесва да са подчинени, на други доминанти, понякога сменят ролите си и е добре да са опитали и двата варианта, за да знаят какви са усещанията на партньора”, казва Шели Варод. В Германия например има клубове, в които можеш да станеш „роб” на специално обучени жени. Те се посещават дори от шефове на значими фирми, които участват в еротични игри свързани с удари с леки камшици, връзване и изливане на горещ восък върху тялото, без да има проникване. Много хора достигат до невероятна сексуална възбуда и оргазъм дори без конвенционалния секс.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Барселона постигна невероятен обрат срещу Севиля

Барселона срази у дома Севиля с 3:0 след продължения и е първият финалист в турнира за Купата на Краля. Каталунците бяха загубили първата среща с 0:2 и се нуждаеха от убедителен успех на „Камп Ноу“ и поведоха с гол на Усман Дембеле (12) в началото, но едва в последните секунди […]