Орбан предвижда: Идва ера на рецесия в Европа заради войната в Украйна

NetNews

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди, че в Европа може да настъпи „ера на рецесия“. Предупреждението за подобна перспектива беше отправено в момент, в който континентът се опитва да се справи с нарастващите разходи за енергия и горива и с инфлацията, дължащи се на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Орбан, който положи клетва в парламента след победата си на изборите през април, заяви, че Унгария няма да блокира санкциите на Европейския съюз срещу Русия заради нахлуването ѝ в Украйна, стига те да не представляват риск за унгарската енергийна сигурност.

Също така унгарският премиер е на мнение, че инвазията на Русия в Украйна ще продължи дълго, което ще доведе до тежки последици за ситуацията в цяла Европа. В обръщението си към парламента Орбан заяви, че светът е навлязъл в „десетилетие на опасности и войни“, съобщи ТАСС.

„Конфликтът в Украйна ще продължи дълго време и ще представлява постоянна заплаха за сигурността на Унгария“, заяви Орбан.

„Пред очите ни се разгръща картина на десетилетна война“, допълни той, цитиран от агенция MТИ. Орбан добави, че би се радвал да греши, но подчерта, че прогнозите трябва да се основават на реалността, а не от нашите желания.

Във връзка с това той призова страните в украинския конфликт за незабавно прекратяване на огъня и за мирни преговори.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Владислав Панев, ДБ: Прав е Слави Трифонов, има проблеми в коалицията

Беше очаквано, че ще има нови компенсации за цените на електроенергията, тъй като те продължават да са високи. Но колко дългосрочни могат да бъдат компенсациите, е друг въпрос. Това коментира Владислав Панев от „Демократична България“ в „Още от деня“ по БНТ. Ако има претенции за компенсации в дългосрочен план, те […]