Организационната реформа в БСП е факт

NetNews

Организационната реформа на БСП вече е факт, сочат от левицата. Преди повече от месец Националният съвет прие новата структура на партията. Централно място в нея заема концепцията на Корнелия Нинова, че партията трябва е максимално близо до своите членове. За целта се назначават 31 кординатори, които да отговарят за всеки от избирателните райони в страната. Основното е, че те заемат новите си работни места в съответните региони, а не в централата на партията. На „Позитано“ 20 в столицата щатът се намалява и остават шестима организатори, които ще отговарят за 6-те района за планиране, информират от пресцентъра на БСП.

Координаторите по места са основно млади хора, които живеят и работят постоянно в своите избирателни райони.

С реформата реално партията се доближава максимално до своите членове, твърдят от ръководството на левицата. В ход е процес на децентрализация на партийния апарат. Това дава и повече демократичност, защото решенията и текущата работа ще се осъществяват на място, което ангажира много повече местните структури с правенето на политика.

Досега координаторите живееха и работеха в София и често връзката със структурите на партията се нарушаваше. Реално се откриват много нови работни места като се създава повече гъвкавост и възможности за работа на терен на партията.

След вътрешния избор това е поредната промяна, която прави лидерът на партията. Още при избирането си тя заяви, че ще придаде по-голяма тежест на структурите, които са гръбнакът на партията и по-малко в централата.

„Искам ежедневен контакт с хората в страната, работа на терен, засилена връзка център-структури и политики с грижа за хората“, заръча на новите попълнения на партията Корнелия Нинова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Звезда от "Откраднат живот" се разголи

Още с появата си в сериала "Откраднат живот", актьорът Филип Буков спечели симпатиите на жените. Макар неговият герой – д-р Хаджихристев, да го играе леко гадняр, той се радва на значителен интерес. За кратко време той се превърна в секссимвол и бързо засенчи колегата си Наум Шопов по телосложение. В […]