Основните партии обещават към 2400 лева средна заплата

NetNews

„Кампанията беше толкова вяла, колкото и предишния път. Прочетохме това, което са написали партиите. В няколко области има позитивен заряд”. Това коментира в предаването „Карай направо” лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

„Има съгласие сред основните партии, че доходите трябва да продължат да растат. Ориентират се към края на мандата да са между 2000 и 2400 лева средна работна заплата. Като го разхвърляме за 4 години, прави около 12-13% процента растеж. Друг е въпросът как ще го постигнем. Казват, че милиардите от Европа, които ще дойдат, би трябвало да осигурят растеж на БВП. Поне 5% реален растеж на БВП е възможно. Това ще предопредели подобни нива на доходите”, коментира Димитров.

По думите му всички данни сочат, че страната ни се възстановява доста бързо.

„Доходите продължават да растат. В първото тримесечие на тази година, средната работна заплата е пораснала с 11%. Това е сериозен растеж в условията на криза. Всички показатели сочат, че вървим към икономическо стабилизиране. Няма причина да очакваме сътресения”, коментира Димитров.

По думите му вторият важен въпрос в предизборните програми е, че има 4 партии, които, най-вероятно, ще бъдат в следващия парламент, които заявяват необлагаем минимум. Третият важен въпрос е, че се отваря дебатът за пенсиите.

„Отваря се възможността през следващите 4 години да имаме изпреварващо увеличeние на пенсиите”, каза Димитров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Интензивен трафик на гръцката граница

Отново интензивен бе трафикът на граничен пункт "Кулата" тази сутрин, въпреки това километрични опашки от чакащи хора не се образуваха. Туристите не чакаха повече от половин час. Преминаването вече се осъществява през повече гишета, а за намаляването на чакането вече помага и новата електронна система за контрол на здравните сертификати. […]