Отбелязваме Световния ден на хемофилията

AdminNetNews

Днес отбелязваме Световния ден на хемофилията. За 5-та поредна година Българската асоциация по хемофилия организира велопоход „Заедно“, който се проведе в 5 града в страната – София, Пловдив, Плевен, Варна и Бургас.

Освен велопохода, по повод 17-ти април традиционно се организира информационна кампания в социалните мрежи, кръгла маса за проблемите на пациентите, както и осветяване в червена светлина на значими обекти в страната.

Чрез всичките си проекти и публични инициативи Асоциацията работи в посока защита на правата и интересите на пациентите, акцентирайки на принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, ние можем да бъдем ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно развиващо се модерно общество.

Хемофилията е наследствено предавано генетично заболяване, което понижава способността на тялото да съсирва кръвта, резултатът от което е по-продължителни кръвоизливи при нараняване, лесно появяване на синини и увеличен риск от вътрешни кръвоизливи в ставите и/или мозъка.

Сърдечни благодарности на всички, които, независимо от лошото време, показаха своята подкрепа и съпричастност към пациентите с хемофилия!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Цанко Серафимов: Името на Иван Михайлов боде очите на македонските сърбокомунисти

С неговото име в умове и сърца чедата на македонската революция тръгваха към великите си подвизи, които удивиха света със своята жертвоготовност, следвайки един чутовен идеал – в Бургтеатър във Виена спътницата на Иван Михайлов Менча Кърничева застреля осъдения от ВМРО Тодор Паница заради убийството на Борис Сарафов и Иван […]