Отец Иван: Умишлено ни палят

NetNews

Отец Иван от Нови хан, който управлява 2 приюта за сираци и семейства, останали без дом, разкри, че подозира умишлени действия, пише Lupa.bg. Припомняме, че във вторник избухна голям пожар в дома за сираци на отец Иван в Якимово. Огнената стихия е унищожила 100 квадратни метра покривна конструкция, а 30 бали с фураж са станали на пепел.

"Кошмар! Беше страшно! Добре, че няма жертви, добре, че няма жертви. Беше около 21 ч. вечерта във вторник, когато усетихме миризма на дим, а след това видяхме и пламъците. Пожарникарите пристигнаха много бързо – само 15 минути след подаването на сигнала. Момчетата успяха да ни спасят от още по-голямо бедствие. В напълно унищожената сграда живеят двама възрастни човека, но точно по това време не са били там и по чудо са се спасили. Всичко е изгоряло, всичко е унищожено, тъй като в постройката има много сух материал", разказа духовникът.

"Важното е, че няма пострадали хора, другото, макар и с повече усилия, ще го възстановим. Бог да ни пази!", допълни отец Иван.

"Преди два месеца и половина отново имаше пожар и тогава нещата не бяха случайни. Някой умишлено ни драсва клечката, но не знам кой е. Нямам идея кой ще ни пожелае злото. Следователи от полицията прегледаха за улики, но се съмнявам, че ще разберат кой е виновен за пожара", каза още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Луджев: Борисов е ошашавен

„Изборният резултат води към край на политическата доминация и на управлението на ГЕРБ и към съществена промяна в парламента с влизането на млади хора, които преди не са били свързани с политическата система. Създава се възможност за политическа доминация на т.нар. протестни партии“. Това каза пред БНР историкът проф. Димитър […]