Откажете се от тези лоши кулинарни навици

NetNews

Всяка домакиня допуска грешки в кухнята, които не просто оказват негативно влияние върху вкуса на храната, но могат да се окажат и наистина опасни за здравето. Ето от кои кулинарни навици е по-добре да се отървете завинаги, пише actualno.com.

Една дъска за рязане за всички продукти

Повечето храни не трябва да се режат на една и съща дъска, дори ако след това се смесват в процеса на готвене. Дори и след измиване на дъската, върху която сте рязали месото, по нейната повърхност остават бактерии. И ако след това използвате тази дъска за рязане на хляба, вредните микроорганизми със сигурност ще попаднат върху него.

Размразяване и мариноване на храната при стайна температура

При стайна температура бактериите започват да се размножават по-бързо и това е опасно за здравето. Месото и рибата трябва да се размразяват на долния рафт на хладилника. Това правило важи и за мариноване на месото.

Често разбъркване на ястието по време на готвене

Честото разбъркване не позволява на продуктите да се изпържат добре. Освен това има вероятност да превърнете ястието в каша.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цонев: За 8 г. ДПС върна 16 млрд. лв., за 11 г. ГЕРБ взе нов дълг от 20 млрд. лв.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев разясни от Чеперале сегашното фанансово положение на държавата, отговаряйки на доскорошния председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Ето какво казва икономическият и финансов експерт на Движението за права и свободи и дългогодишен председател на бюджетната комисия към няколко парламента Йордан Цонев: "От Чепеларе […]