Откриват временни имунизационни пунктове в 370 лечебни заведения

NetNews

В над триста лечебни заведения и регионални здравни инспекции се откриват временни имунизационни пунктове за ваксиниране срещу COVID-19.

Заповедта на здравния министър в оставка Костадин Ангелов, публикувана на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, гласи, че в 370 частни и държавни лечебни заведения – болници, групови практики, диагностично-консултативни центрове, медицински центрове, лаборатории и др., както и в регионалните здравни инспекции трябва да се открият временни имунизационни пунктове за осъществяването на имунизационната кампания.

Тя е за ваксиниране срещу COVID-19, а заповедта трябва да се съобщи на регионалните здравни инспекции, които да уведомят лечебните заведения на територията на съответната област.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

25% от дължимото е върнато на кредитори на КТБ

Над 1,25 млрд. лв. са разпределените към края на март 2021 г. от синдиците на фалиралата КТБ средства към кредиторите, съобщава вестник "Сега", позовавайки се на отчета от Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). Това е доста повече от прогнозата на специализираната международна разследваща компания "Аликс Партнърс" (AlixPartners […]