Откриха най-големия досега питон в историята

NetNews

Изследователи в Евърглейдс във Флорида са направили откритие, което трудно може да се повярва. Те казват, че са открили най-голямата регистрирана досега змия питон във Флорида, която се плъзга из блатата там, и изглежда, че е напът да се сдобие с малки с подобни на нейните размери, пише БГНЕС.

Според организацията Conservancy of South Florida е открита най-голямата в историята змия питон, а показателите на това нещо са зашеметяващи.

Дължината ѝ е малко под 5,5 метъра, а теглото ѝ е около 215 килограма.

Предишният рекордьор в този район е със 140 килограма, така че последната находка смазва този сравнително дребен размер. Това определено не е нещо, което бихте искали да настъпите по време на кратка разходка из блатото.

Според AccuWeather изследователите са били нащрек за голяма змия в този регион, като са смятали, че такава обитава местността. Те са използвали мъжки змии-разузнавачи, за да се ориентират за мястото, тъй като тези мъжки често сами търсят женски, с които да се чифтосат. Изследователите проследили една змия и след това очевидно чули силно шумолене в един храст. Там те открили 5-метровата змия.

Заедно с огромната змия, групата от природозащитната организация открила, че змията е снесла и 122 яйца. Така че скоро в района със сигурност ще има още такива животни. Дали те биха могли да достигнат същите размери, предстои да разберем. Изследователите са успели да установят и каква храна е консумирала тази змия непосредствено преди да бъде заловена. Тя е била под формата на белоопашат елен. Това означава, че тази змия е приемала храна, която може да бъде приблизително с човешки размери.

Към момента Бирманският питон се счита за инвазивен вид в Евърглейдс във Флорида. Тя не е първоначален обитател на района, а е внесена преди няколко десетилетия, когато хората започват да пускат домашните си любимци в дивата природа, тъй като вече не искат да се грижат за тях.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Рублата е най-добре представящата се валута в света

Руската рубла се увеличи до най-високите си нива от повече от седем години, достигайки малко над 50 рубли за 1 долар – за първи път от май 2015 г., съобщава „Ройтерс“. От началото на годината рублата се превърна в най-добре представящата се валута в света. Тя поскъпна вследствие на ограничителните […]