Откриха 5 неизвестни вида паяци в Австралия

NetNews

Учени от Природонаучния музей на Куинсланд откриха пет неизвестни на науката до този момент вида паяци на източното австралийско крайбрежие, пише БТА, позовавайки се на ТАСС.

Родът на членостоногите е Cryptoforis, което означава "тайна врата". Характерна особеност на паяците, открити в Куинсланд, е, че те не тъкат мрежи за лов, а копаят дупки. Входа към тях затварят с плоча от сухи клони, трева и листа, закрепени с паяжини. Този капан се слива с околното пространство и паякът ловува незабелязан до последния момент.

Five new species of Australian trapdoor spider that took scientists a century to tell apart https://t.co/MVygpwO1x3 pic.twitter.com/4ceDhAAVd4

— Zyite.news (@ZyiteGadgets) August 11, 2021

"Това е прекрасна група от паяци, много разнообразни на външен вид и доста големи. Размерът им без крачетата достига 4 см", казва изследователят от музея Джеръми Уилсън в интервю за в. "Канбера таймс". Изненадващо за специалистите, представители на четири от петте вида са открити в границите на Бризбейн и други големи градове по крайбрежието. Според експерти описването им ще помогне за опазването им. Паяците, открити в Куинсланд, са наречени Euoplos royal, Euoplos raveni, Euoplos booloumba, Euoplos jayneae и Euoplos schmidti.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Солун протестира срещу задължителното ваксиниране

В Солун се провеждат протести срещу задължителното ваксиниране. Медици и футболни фенове демонстрират срещу задължението да се имунизират, като обвиняват правителството в погрешна стратегия, предаде кореспондентът на БНР. Здравни работници протестират пред министерството на Северна Гърция в Солун. Гневът на медиците е отговор на нареждане на здравното министерство към всички […]