Отличиха здравни работници за принос в здравеопазването на Ямбол

NetNews

В навечерието на днешния Световен ден на здравето, вчера в Културно-информационен център „Безистен“ се състоя церемонията по връчване на наградите на Община Ямбол по повод 7 април.

Д-р Антон Ковачев, началник на Отделението по образна диагностика в Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ – Ямбол, получи наградата на името на Хипократ за високи постижения и принос в областта на хуманната медицина от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Председателят на Общинския съвет Антон Шиков връчи отличието „Анка Александрова“ на Даниела Великова, медицинска сестра в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, за изключителен принос в областта на здравеопазването.

Девет медицински работници бяха удостоени с Почетен знак „Герб на Община Ямбол“: стоматолозите д-р Гинка Господинова, д-р Недка Банчева и д-р Христо Желев, д-р Пенка Димитрова – началник на Отделение по неонатология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Веселин Цонев – началник на Спешно отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Владислав Влаев – лекар в Отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, Маргарита Димитрова Танева – старша медицинска сестра на Пневмофтизиатрично отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, Ангелина Динкова Колева – рентгенов лаборант в ДКЦ №1 – Ямбол, Пеньо Марков Петров – фелдшер в Центъра по спешна медицинска помощ – Ямбол.

„Вашата мисия е отговорна, трудна и благородна! Пожелавам Ви да успеете да предадете опита си и на Вашите по-млади колеги и специализанти, да им помагате и да бъдете до тях, докато се учат“, обърна се към медиците на Ямбол кметът Валентин Ревански.

Честит празник на всички, посветили живота си в грижа за здравето на хората! Бъдете и вие здрави и усмихнат празник!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Планът за възстановяване е готов, кои са подводните камъни?

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е на посещение в България. В рамките на визитата си тя ще потвърди подкрепата на ЕК за българския План за възстановяване и устойчивост, който беше официално публикуван от Министерски съвет. „Този план надгражда всички предишни версии на плановете, които бяха предложени от […]