Отнеха книжката на шофьор на BMW за превишена скорост… на писта

NetNews

Има много обществени пътища, които се превръщат в състезателни писти по време на моторни състезания – например френската писта де ла Сарт, където се провеждат известното състезание 24-те часа на Льо Ман, уличната писта на Формула 1 в Монако или пистата в Мелбърн, която обикновено е домакин на първата Гран при за сезона.

Друг такъв пример е пистата Mount Panorama, разположена в Батърст, Австралия, която е дом на много състезания за издръжливост. Извън състезателните уикенди, Mount Panorama се счита за обществен път, отворен за всички желаещи.

Шофьорът на едно наточено BMW 3 Series обаче, който изглежда много обича да се състезава, не знаел за това правило. Местната полиция съобщи във Facebook, че шофьорът на BMW е карал с двойно на разрешената скорост на този участък – шофирал със 119 км/ч вместо предписаните 60 км/ч.

„Мислех, че това е състезателна писта“, опитал се да се оправдае нарушителят. Но това не му помага. В допълнение към глобата от 2500 австралийски долара, шофьорът загуби свидетелството си за правоуправление за шест месеца, а регистрационните табели на BMW-то – за 3 месеца.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Питейната вода в Ямболско поскъпва

Водата в Ямболско поскъпва. Това стана ясно, след като ВиК - Ямбол обяви нова цена на питейната вода. 2.66 лева за кубичен метър с ДДС ще плащат вече жителите на населени места с изградени пречиствателни станции. Увеличението на цената на водата в Ямбол и Елхово е с 42 стотинки, а за село Тенево - със 78 стотинки, тъй като досега там не са начислявани такси за отвеждане и пречистване на отпадъчните води. Новата цена за Елхово и село Тенево влиза в сила от 1 юли, а за Ямбол - до два месеца.