Отново агресия в център за деца в Бургас: Ще има ли наказани дисциплинарно?

NetNews

Агресия в училище за деца със специални образователни потребности в Бургас е запечатана на нови любителски клипове.

В началото на август до bTV бяха изпратени ужасяващи кадри с обиди към ученик в това училище. Тогава всички институции бяха шокирани и започнаха проверки. Прокуратурата в Бургас е удължила проверката с още един месец. Относно двете учителки, заснети в скандалния клип – едната вече е пенсионер, а другата до вчера е била в платен годишен отпуск и не е разпитана.

„Аз вече предприемам действия за издаване на заповед за дисциплинарно уволнение“, посочи директорът на Центъра за деца със специални потребности – Диана Костова.

„Има нарушение по документацията, има нарушения свързани с необявяване на щатни бройки в ЦСОП, които биха подпомогнали работата на директора и биха довели до може би по-добър контрол върху работата на институцията“, отбеляза Лиляна Иванова, зам. директор РУО- Бургас.

По думите ѝ в центъра не е имало главен учител и зам.- директор, но след заповед със задължителни предписания, директорката е обявила място за свой заместник.

Майка вече е преместила детето си от този център в друг.

Според Мирослава Александрова всеки родител би бил притеснен от подобни клипове, затова и тя решава да премести детето си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Словесна война в интернет след рекорда на Мартин Камбуров

Словесна война се разпали в интернет след рекорда на Мартин Камбуров, паднал снощи при победата на Берое над Царско село с 1:0. Нападателят вкара единствения гол и подобри историческото постижение на Петър Жеков в българското първенство. Камбуров вече е с 254 точни изстрела, изпреварвайки Жеката, който е с 253. Много […]