Отоплението на жилище ще е двойно по-скъпо от месечния наем

NetNews

Главният изпълнителен директор на най-голямата жилищна компания в Германия Ролф Бух в интервю за Spiegel каза, че не може да гарантира на клиентите си топли апартаменти следващата зима.

Според него част от германците ще се сблъскат със значителни допълнителни разходи за отопление. „При някои наематели могат да достигнат сума, равна на двумесечен наем”, обяснява шефът на фирмата.

Бух изрази загриженост за енергийната криза поради ситуацията в Украйна и даде да се разбере, че идва вълна от повишения на цените. „Политиците в цяла Европа са регламентирали, че в случай на недостиг на газ частните потребители ще бъдат изключени последни. Но все още не е ясно в детайли какво ще се случи, ако например налягането в мрежата спадне. Ние вече сме загрижен“, добави той, отбелязвайки, че Германия няма да може бързо да се оттегли от доставките на руски газ.

След началото на руската военна специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът засили санкционния натиск върху Москва. Много страни обявиха замразяване на руски активи. Призивите за намаляване на зависимостта от руските енергийни ресурси стават все по-силни в Европа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Задържаха Mercedes-а на украински топмодел в Годеч

Луксозният джип Mercedes G400d на украинския топмодел Анна Дурицка е задържан от полицията в Годеч. Автомобилът е бил управляван от Анкит Лав, син на Бхим Сингх, основател и президент на „Националната партия на пантерите на Джаму и Кашмир“. Колата е трябвало да бъде превозена на собствен ход до Лондон, където […]