„Отровното трио“: Георг Георгиев директно наруши закона

NetNews

"Днес /б.р. вчера/ дистрибуторът на фалшиви новини, който все още е заместник-министър на външните работи – Георг Георгиев, в свое изказване обиди поддръжниците на коалицията „Изправи се! Мутри вън!", целенасочено бъркайки името ѝ и вкарвайки я в дежурния институционален спор между премиер и президент. Включването на лица от изпълнителната власт, които не са в отпуск и в служебно качество в предизборната кампания, е директно нарушение на закона", се казва в позиция на Отровното трио, цитирана от offnews.bg.

Никой не е толкова наивен да смята, че дистрибуторът Георгиев прави това изявление на своя глава, застанал пред знака на ГЕРБ. Очевидно е дразнението от ясното становище на двама авторитетни американски сенатори за състоянието на демократичните ценности и върховенството на закона в България. Публиката трябваше да бъде успокоена, че това е лично становище на сенатор Менендес и почитаемия Джим Риш, а не на целия американски Сенат, посочват от триото.

Отчайващата липса на право на лично мнение в ГЕРБ изглежда се пренася като обяснение за персоналната позиция на председателя на Комисията по външна политика в Сената на САЩ. Изключителна грешка, която показва комичния характер и разбиране за демокрация на Бойко Методиев Борисов. По същият жалък начин изглеждаха представителите на БКП преди повече от 30 години, когато менторите им от Москва говореха за перестройка, а у нас се правеха, че нищо не се случва. Диктаторският манталитет и управление раждат един и същ обслужващ персонал, който върши мръсната работа, вместо истинските хора с власт.

Очакваме с потъпкването на закона да се заемат компетентните органи, в противен случай ще потвърдят основателните притеснения на двамата американски сенатори и на целия български народ. От г-н Бойко Борисов нищо не очакваме".

Позицията, изразена от сенатор Менендес и сенатор Риш е публикувана на официалния сайт на Комисията по външна политика на Сената на САЩ: https://bit.ly/3bgZmKu

Позицията е публикувана и на официалния сайт на посолството на САЩ в България: https://bit.ly/3qkT4hh

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Наказание! САЩ забраниха на украински милиардер да влиза в страната

Съединените щати забраниха на противоречивия украински милиардер Игор Коломойски да влиза в страната. Причината – обвинения в корупция и подкопаване на демокрацията в периода му на губернатор през 2014-та и 2015-та година. Тогава, според Държавния департамент, Коломойски е участвал в значителни корупционни дейности и е използвал политическото си влияние за […]