Отстраниха техническия проблем при онлайн преброяването

NetNews

Регистрацията в електронната система "Преброяване 2021“ вече е възможна. Поради технически проблем за кратко беше прекъсната връзката със системата REGIX, поради което хората, опитващи се да се преброят, виждаха на екраните съобщение за грешка.

Днес сутринта също се появиха затруднения при влизането и попълването в електронната система "Преброяване 2021“ на НСИ. При достъпа до електронната преброителна карта имаше временни прекъсвания и на екрана се появяваха същите съобщения за грешка. Прекъсванията бяха по технически причини, вследствие на опит за атака, който беше неутрализиран още на първото ниво на защитата.

Системата не е засегната и всички данни, постъпващи в нея, са защитени. Работата на системата е възстановена, като капацитетът ѝ, съзнателно ограничен заради атаката, постепенно се увеличава.

Електронната система "Преброяване 2021“, през която се извършва електронното преброяване, работи от полунощ на 7 септември и чрез нея към 13.00 ч. вече са се преброили 14 177 души.

НСИ се извинява на всички за причиненото неудобство и отново напомня, че електронното преброяване ще продължи до 24.00 часа на 17 септември.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Царевото стадо

По алеята в парка се носеха две кучета. Вятърът разрошваше козината на сетера, който напираше да улови с любопитния си нос всички миризми във въздуха. Овчарката, захапала дебел клон, подтичваше редом. Отзад крачеха стопаните, изкарани от домашните питомци на утринна разходка. Този вляво въртеше в ръката си повод и тъкмо […]