От „Възраждане“ искат тестове за дрога и алкохол преди НС

NetNews
От "Възраждане" искат тестове за дрога и алкохол преди НС

Снимка: БГНЕС

Преди да влязат в парламента за работа всеки депутат да си прави тест за наркотици и да духа в дрегер за алкохол. Това предлагат от „Възраждане“, като вече са внесли предложение за това в НС.

Идеята им идва след като вчера депутатът от ПП Христо Петров – Ицо Хазарта ги нарече „фашисти“, коментирайки протеста на „Възраждане“ от сряда.

„Председателят на НС поощри това отношение. Не го коригира. Не го спря“, каза зам. председателят от „Възраждане“ Цончо Ганев.

Дори и след теста да се окаже, че някой депутат е злоупотребил с алкохол или наркотици, той няма да бъде спиран да влиза в НС, обясниха от партията. Идеята била просто да е ясно дали депутат, който се изказва от трибуната е под въздействието на някакви упойващи вещества.

От „Възраждане“ обаче продължават да са категорично против допускането на депутатите срещу зелен сертификат от 24 януари в парламента. Тези, които са ваксинирани няма да ползват сертификатите си, посочи още Ганев.

Относно протеста на 12 януари те отричат да са подтиквали симпатизантите си към насилие и посочиха, че той е бил организиран от общо 10 организации, а разрешение за провеждането му са получили 3.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте кои са планираните за ремонт пътища в Ямболско за 2022, граждани могат също да дават предложения

Три участъка от републиканската пътна мрежа на територията на област Ямбол са планувани за ремонт тази година. Това са: цялото протежение на път I-7, северният околовръстен път на Ямбол и участък от пътя преди с. Роза – до с. Меден кладенец. Заложен е и основен ремонт на надлеза в Ямбол над ж.п. линията.
карта планирани ремонти АПИ Ямбол за 2022