От днес у нас се влиза и с ваксинационен паспорт

NetNews

От 1 май в страната ще може да се влиза и с ваксинационен паспорт, освен с отрицателен резултат от PCR или антигенен тест или доказателства за налични антитела, съобщи Фрог нюз.

Преболедувалите ще доказват това с положителен PCR тест, с който е била установена болестта. Допуска се това да се е случило не по-рано от 6 месеца от датата на влизане в страната.

Влизането в страната обаче остава временно забранено за лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Бразилия и държави и територии в Африка, информират от здравното министерство.

Изключение се допуска за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членовете на техните семейства.

Те подлежат на 10-дневна карантина след пристигането си у нас.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продължава контролираното изпускане на язовир "Жребчево"

Продължава контролираното изпускане на водни обеми от язовир Жребчево, предаде БНР. Няма опасност от значителни разливи по долното течение на Тунджа, предвижда се почистване на затлачени с дървета и храсти участъци. Втора седмица продължава контролираното изпускане на вода от Жребчево, заради повишеното ниво на язовира. Притоците на Тунджа и подпочвените […]