От днес Ямбол остава временно без Детско отделение

NetNews

Отделението по Детски болести в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол преустановява временно дейност за периода от 9 април до 21 април 2021г. включително, съобщават от болничното заведение във Фейсбук страницата си.

„Мярката се налага поради заболяване на лекари. Уведомени са всички институции и е създадена организация за спешен прием от съседни лечебни заведения”, гласи лаконичното съобщение в социалните мрежи.

По-подробна информация за NetNews даде зам.-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев. От думите му стана ясно, че отделението е изцяло затворено, временно. Повечето пациенти са изписани за домашно лечение, а две малки деца, за които е нобходимо полагането на още болнични грижи са настанени в университетската болница в Стара Загора. Едното детенце е едва на 3 месеца, а другото – на 3 години.

При възникнал спешен случай от болнично лечение децата от региона ще бъдат транспортирани с автомобил на Спешна помощ до Сливен или Стара Загора, според особеностите на случая.

От МБАЛ „Св. Пантелеймон” още от вчера са предупредили педиатричните кабинети в Ямбол, че отделението временно се затваря. Причината, както потвърди и д-р Вълчев, е заболяване на двама от лекуващите медици. Едната от тях е с потвърдена Ковид инфекция. Това е вече трети случай на лекар от Детско отделение, заразен с коронавируса. От болницата са взели решение временно за затворят отделението, не само заради липса на лекари, но и за да се направи пълна дезинфекция и да се изчака двуседмичен карантинен период. Идния вторник ще бъдат направени тестове и на останалия персонал от отделението.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разпределението на мандатите в новия парламент по райони

Окончателните резултати от изборите сочат, че общо шест са партиите, които влизат в Народното събрание, като три от тях – за първи път. Първа политическа сила е ГЕРБ с 25.8%. Второто място със 17,4% е за партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". БСП заема третото място с 14.79 на […]