От КЕВР успокояват: Няма да има драстичен скок в цената на тока

NetNews

Няма да има драстичен скок в цената на тока след Нова година, заяви председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов на Международна конференция за енергийната и климатичната сигурност.

Според него новата цена на електричеството ще бъде поносима за домакинствата. Иванов коментира и възможността за евентуално замразяване на цените на тока и парното, което беше тема и по време на преговорите за съставяне на правителство:

„Това, което мога да кажа е, че няма да има този скок на цените, който го предвиждат по вестниците. Място за паника сред хората няма! Ако това решение се приеме, трябва да ни се каже кой ще плати за това, че реалните цени са по-високи, а се замразяват“., каза Иванов, цитиран от Нова телевизия.

От днес природният газ поскъпва с около 10%, реши окончателно енергийният регулатор. През декември един мегаватчас синьо гориво ще струва 102 лева и 33 стотинки без такси и налози.


Основната причина за поскъпването е скокът на природния газ на международните пазари.

България

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Подкрепа към бежанците на границата

Германският клон на нестопанската организация „Каритас” разширява помощта си за бежанците на полско-беларуската граница, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa). Организацията извършва социална дейност в подкрепа на уязвими групи хора от обществото. Тя призова членките на ЕС, най-вече Германия, да приемат уязвими хора като деца, хора с увреждания, бременни жени и […]