От КНСБ отчитат близо 45% поскъпване на основните стоки и услуги

NetNews

Според експертите на КНСБ устойчивото решение за справяне с инфлацията не минава през намаление на цените, а през увеличение на доходите. Затова заплатите трябва да бъдат увеличавани с точния процент на инфлацията. След отпадането на ДДС върху хляба и брашното е малко вероятно да падне и цената за крайния потребител, смятат от синдиката.

„45% близо са пораснали цените на основните стоки и услуги, които всеки ден си купуваме, в тази ограничената кошница на потребление 32 –те стоки и услуги. Дори и да има известно намаление на някои ключови стоки и услуги, цените вървят нагоре и ще продължат да растат поради обективни обстоятелства, най-вече цените на енергоносителите”, заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ, цитиран от Нова телевизия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Малина стана жертва на нагла атака

Фолк звездата Малина преживя истински кошмар през последните дни. Няколко безсънни нощи прекара кръшната певица, докато се свърже с правилните хора, които да ѝ помогнат да се справи с този нелек проблем. За разлика от колежките си, Малина реши да не прави сензация от случващото се, но след като нещата […]