От HelpBook.info: Изкъртени тротоари, проблеми с чистотата

NetNews

Снимка: Helpbook

За пореден път получаваме сигнали за състоянието на град Кърджали в платформата на Helpbook.info. Един от тях се отнася за непочистени тревни площи пред вход на поликлиника в града: „Многократно подавах сигнали за непочистени зелени площи пред входа на поликлиниката, от страната на ул. Екзарх Йосиф, но явно в Кърджали няма институция, която да благоволи да почисти, нито да отговори по какъвто и да е начин на сигнал. Пред входа е бунище, отпадъците покриват като килим зелените площи, и се очаква да се раззелени, за да се прикрият от зеленината. Храстите са заели тротоара и преминаващите са принудени да се разминават по пътното платно. Не са подкастряни от както са засети.

Дърветата и зеленината са толкова гъсти, че се използват за тоалетна от шофьорите на таксита от стоянката на улицата. Прилагам снимки и надявам се някой да си свърши работата и градът да стане малко по-приветливо место за живеене.

Вижте статия от днес: снимка на кмета и заглавие „Кърджали може да се превърне в зелената столица на България“. Пълна пародия“, пише в сигнала.

Отново от град Кърджали ни писаха за  тротоар изкъртен от тежки машини, по който преминава голям човекопоток и е деформиран до степен изобщо да не може да се премине по него и пешеходците са принудени да слизат на пътното платно.

От същия град преди дни беше получен сигнал за опасно съоръжение на детска площадка, но след намесата на отговорните органи просто е премахната пързалката, като не е поставена нова. „Къде ще се пързалят децата, явно не е важно, може би трябва да скачат от 2 метра?“, пита авторът на сигнала.

В град Русе също имат проблеми с чистотата. От изпратените снимки се вижда изключително грозна глед пред университета- камари с боклуци се валят около кофите и тротоара, което не е прецедент, а редовна гледка. Със затоплянето на времето смрадта ще се усили многократно. Нашият потребител иронично пише „Браво на кмета“.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Божидар Божанов: Не сме в кибервойна, но се готвим за лоши сценарии

„Не сме в кибервойна, но се готвим за лоши сценарии. В киберсигурността това е задължително“, това каза пред Нова тв министърът на електронното управление Божидар Божанов. Той разясни, че кибервойна е, когато кибератака води до щети в реалния свят. „Ако някой хакер успее да взриви нещо или да предизвика друг […]