Официално: Без чуждестранни зрители по време на Олимпийските игри

NetNews

Организаторите на Олимпийските игри в Токио решиха да забранят на чуждестранните зрители да присъстват на игрите това лято поради пандемията на коронавирус, заяви председателят на организационния комитет Сейко Хашимото.

Решението е взето по време на онлайн петстранна среща с Международния олимпийски комитет (МОК), Международния параолимпийски комитет (IPC), градското правителство на Токио и японското правителство, каза Хашимото на пресконференция.

Президентът на МОК Томас Бах и шефът на IPC Андрю Парсънс уважиха решението на Токио, когато разглеждаха безопасността на участниците в игрите, както и тази на японските граждани.

Игрите в Токио бяха отложени от миналата година поради пандемията и трябва да стартират на 23 юли. Факлата с олимпийския огън трябва да тръгне на 25 март от Фукушима на фона на строг хигиенен протокол.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гняв и призиви за протести след оттеглянето на Турция от Истанбулската конвенция

Решението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за излизане от Истанбулската конвенция за защита на жените от домашно насилие предизвика днес гняв и призиви за протести в цялата страна, предаде ДПА. Правозащитни организации и опозиционни партии призоваха в социалните мрежи декретът да бъде отменен. Няколко групи за защита на правата […]