Очакваме новите цени на водата

NetNews

Комисията за енергийно и водно регулиране ще определи новите цени на водата и ВиК услугите за по-голямата част от страната. Предложенията на регулатора се движат от поскъпване с 6 на сто до поевтиняване с 22 процента за различните ВиК дружества, припомнят от БНР.

Най-голямо поскъпване – с 6 процента, ще има в София и Разград. Цените ще скочат с малко и във Варна, Пловдив, Перник, Плевен и Кърджали. Поевтиняване на водата е предвидено за 16 района като най-голямо е във Видин, с близо 22 процента, в Сливен – със 17 на сто, в Ямбол и Добрич с – 14-15 процента.

За първи път ВиК дружествата в Хасково и Търговище имат одобрени бизнес планове. Там, както и в градовете Варна, Силистра, Монтана, Шумен, Враца, Добрич, Ловеч и Стара Загора услугата ще струва над три лева за кубичен метър, най-скъпо ще е в Разград – 3,63 лв. за кубик.

Новите цени ще влязат в сила от началото на следващата година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Споразумението между Великобритания и ЕС е факт

Висши европейски представители обявиха търговското споразумение с Великобритания за официално, съобщи Гардиън, Споразумението беше официализирано на тържествена церемония. Условията по него бяха договорени през миналата седмица. Самата церемония беше във видео формат. ЕС беше представен от европейския председател Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Предстои […]