Очаква се рекордна цена за произведение на Леонардо да Винчи (СНИМКА)

NetNews

Рисунка на Леонардо да Винчи се очаква да бъде продадена на рекордна цена. На рисунката е изобразена глава на мечка, а очакваната цена е над 16 милиона долара. Рисунката е съвсем малка – седем на седем сантиметра. Рисувана е преди 540 години върху розова хартия, предава NOVA.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Christie's (@christiesinc)

Историята на рисунката може да се проследи до британския художник Томас Лоурънс. Той починал през 1830 година и оставил рисунката на Леонардо на свой сътрудник. Той я продал на лондонската аукционна къща "Кристис" 30 години по-късно за едва 2 лири и 50 пенса. Смята се, че тази рисунка е една от по-малко от 10 на Леонардо, които са в частни ръце. Търгът ще се състои през юли, до тогава рисунката ще бъде изложена в Хонконг и Лондон.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как бяха откраднати 150 тракийски колесници от България

Контрабанда за милиони евро, организирана престъпна група с хиляди членове, участие в международна криминална мрежа, поръчкови закони, политически чадъри, изнудвания, заплахи и подкупи. Що е то: трафик на хора, на наркотици, на оръжия? Не. Това е историята за унищожаването на българското културно-археологическо наследство, пише в свое разследване klinklin.bg. Ето какъв […]