Очаква се решение за промени в ръководството на „Александровска“

NetNews

Очаква се днес служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров да вземе окончателно решение дали ще има промени в ръководството на Александровска болница. Проверка на здравното министерство потвърди както задлъжнялостта на лечебното заведение, така и нарушения в управлението на здравното заведение.

Вчера министър Кацаров коментира резултатите от проверката в Александровска болница относно финансовото ѝ състояние. Той заяви, че заради създалото се обществено напрежение, включително и в самата болница, ще бъде извършен одит, а данните от нея ще бъдат публикувани и достъпни за всички.

Относно обвиненията, идващи от Министерството на здравеопазването, че ръководството Александровска болница е злоупотребило с близо 20 млн. лева, директорът ѝ проф. Борис Богов заяви вчера, че не разбира защо трябва да носи отговорност за данни от последните 10 години, след като той е начело на болницата от половин година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Смениха ръководителя на Държавния авиационен оператор

От днес Държавният авиационен оператор (бившият правителствен авиоотряд 28) е с нов ръководител, съобщи БНТ. Генерал Тодор Коджейков е сменен от Златко Златев, потвърдиха от министерството на транспорта. Златев е пилот, работил е и в отряда, бил е и ръководител на авиобаза “Крумово”. Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина