Още един автомобилен производител пострада заради недостиг на чипове

NetNews

Липсата на чипове забавя производството на голяма част от автомобилните производители, а ето че сега от това се оплакаха и от новосъздадената компания Ioniq. Корейската фирма, която е под шапката на Hyundai, представи първият си модел преди около месец, а производството му вече започна или поне за част от автомобилите.

Една от целите пред Ioniq бе да произведе около 10 хиляди автомобила през месец април, но изглежда, че това няма как да се случи. В момента фабриката ще може да произведе около 2600 автомобила, което е почти 4 пъти по-малко от предвиденото. Първите доставени бройки ще бъдат за родния пазар, където от корейската компания могат да се похвалят с над 35 хиляди заявки.

Кризата с полупроводниците засяга повечето автомобилни производители, които през изминалата година не направиха големи поръчки поради пандемията и спряното тогава производство, но повечето от тях в момента съжаляват и плащат дори по-висока цена, за да се снабдят с малките елементи, които забавят и дори спират работата им.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ракът на белите дробове може да бъде открит години преди първите сиптоми

Британски учени са разработили метод, чрез който ракът на белия дроб може да бъде открит с помощта на обикновен кръвен тест. Във Великобритания започнаха клинични проучвания на нов кръвен тест на EarlyCDT, който може да открие рак на белия дроб години преди появата на симптомите, пише zdrave.to. В експеримента участвали […]