Още един българин ще дебютира в италианския футболен елит

NetNews

Още един български футболист ще дебютира в Серия „А“, пишат колегите от Блиц. Става дума Димо Кръстев, който защитава цветовете на Фиорентина. 19-годишният играч е в Примаверата на „ла виола“ и е една от звездите на тима. Той вече беше повикан да тренира с представителния отбор на гранда от Флоренция, а наставникът Винченцо Италиано страшно много го харесва.

Доверени източници на колегите им разкрили, че до края на сезона Димо Кръстев трябва да направи дебют с Фиорентина в Серия „А“. Той и съотборниците му в Примаверата са на финал за Купата на Италия, където ще срещнат състава на Аталанта.

След края на кампанията ще се решава какво да бъде бъдещето на Кръстев, една от опциите е той да започне да се обиграва и да трупа опит под в отбор под наем. Междувременно българинът има много сериозен договор с Фиорентина и е считан за бъдещ основен играч на отбора.

В момента единственият българин, който играе в клуб от елита на Италия е Петко Христов. Националът ни е част от състава на Специя, като в началото на сезона получаваше много шансове за изява от треньора Тиаго Мота, но след това загуби титулярната си позиция при „орлетата“ от Лигурия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Румен Радев: Победата на Макрон е ключова за Европа

Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай преизбирането му за президент на Френската република. В поздравителния си адрес Румен Радев посочва, че изборната победа е красноречиво доказателство за държавническите качества на Еманюел Макрон в момент, когато Европа и светът са изправени пред нови предизвикателства. „България високо цени […]