Още един допинг скандал в Пекин

NetNews

Още един допинг скандал в Пекин

Снимка: Getty

Украинската състезателка в ски бягането Валентина Каминска е дала положителна допинг проба за анаболни стероиди и още две забранени субстанции на Зимните олимпийски игри в Пекин.

34-годишната Каминска взе участие в три старта в китайската столица, като завърши на 79-то място в класиката на 10 километра, на 70-та позиция в спринтовата дисциплина и на 18-то място като част от украинската щафета на 4х5 километра. Каминска е временно със спрени права до приключване на разследването по случая.

Това е вторият допинг скандал на Игрите в Пекин след този с 15-годишната рускиня Камила Валиева, която е дала положителна проба за забранено вещество в края на декември, но пробата ѝ бе отворена сега. В крайна сметка Спортният арбитражен съд позволи на Валиева да участва и индивидуалната дисциплина на фигурното пързаляне и впоследствие ще реши дали тя ще бъде наказана за провинението.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новак Джокович: Погледите от колегите ми ме нараниха

Снимка: БГНЕС Новак Джокович призна, че престоят му в хотел за задържане в Австралия го е накарал да се почувства „безсилен“. В първото си интервю след скандала на Australia Open той сподели, че се е „бил наранен“ от държанието на колегите му. Още по темата 15 фев 2022 09:04 394 […]