Още 57 000 дози от Астра Зенека пристигат тази вечер

NetNews

Още 57 000 ваксини на "Астра Зенека" пристигат тази вечер у нас. Дозите веднага ще бъдат разпределени из страната, обяви премиерът Бойко Борисов. Според него, до зимата страната трябва да поддържа икономически ръст от 3%, за да излезе от кризата. За целта е нужно стабилно правителство след изборите. Бойко Борисов заяви: "Довечера чакаме 57 000, а и за наша радост вчера имаме към 16 000 ваксинирани, предишния ден – 19 000, по-предишния – 21 000, така че в момента и днес се ваксинира".

Според Борисов, ваксинацията върви бързо и организирано. "Това са световни доставки. Два дни имахме Европейски съвет, на който всички до един колеги настояват да се спазват договорите и да си пристигат ритмично ваксините, така както трябва, защото ние на базата на тях слагаме ти и след три месеца знаем, че ще ти дойде другата, да ти сложим другата", допълни Борисов.

Икономическият ръст до зимата трябва да мине, по думите му, 3%. "Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното от тези избори е след това да се създаде стабилно правителство, и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни-юли-август до декември ние трябва да минем 3% ръст на БВП, само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента и 120-30 млрд. лв. БВП", каза още Борисов, цитиран от БНТ.

Есенните прогнози на ЕК са за такъв ръст. Въпреки отхлабването на мерките пандемията не е отминила, напомни Борисов. "Учениците учат, моловете работят, фитнесите работят, магазините работят, отварят, ехей – тия заведения, в понеделник вечер всички на заведения. Обаче пак ще обясните на хората – пандемията не е минала", каза още Борисов.

Според Борисов, който посети нова пречиствателна станция край Чирпан, март ще е критичен месец, а с идването на пролетта ще бъде по лесно относно здравната и икономическа криза.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ген. Кирил Радев: Корупционният модел е станал начин на живот

"Борбата с корупцията е задача на всички органи в системата", заяви бившият директор на НСБОП "Проведох разговор с Красимир Каракачанов и след това дойде предложението от него да се вклююча в гражданската листа на ВМРО", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS бившият директор на НСБОП […]