Пандемия! Англия и Уелс са регистрирали миналата година най-високата смъртност от век

NetNews

Англия и Уелс регистрираха през 2020 г. най-високата смъртност от повече от един век насам, като COVID-19 доведе до ръст на свръхнормените смъртни случаи, заяви Ник Страйп от британската Национална статистическа служба, цитиран от Ройтерс.

Близо 604 000 смъртни случая са регистрирани в Англия и Уелс през последните 52 седмици, което е със 73 000 или 14 процента над средния показател за пет години, написа статистикът в Туитър.

По думите му само през една година от 1900 г. годишният показател на смъртността е достигал 600 000 – през 1918 г., когато избухва пандемията от испански грип, предаде БТА.

"Ако погледнем броя на свръхнормените смъртни случаи, започнахме годината с нива на смъртност под средното за пет години", каза Страйп и добави: "Това бе последвано от огромен пик през пролетта, причинен от ЦОЖИД-19, докато първата карантина не даде ефект".

Според статистика броят на свръхнормените смъртни случаи спрямо броя на населението ще е на най-високото си ниво от 1940 г., когато Великобритания е подложена на бомбардировки от нацистка Германия по време на Втората световна война.

"Дори с мерките, взети за ограничаване на разпространението на COVID-19, 2020 г. все пак ще надмине 1951 г., когато избухва голяма грипна пандемия", каза Страйп. Той подчерта, че "без всичките ни усилия 2020 г. можеше да бъде много по-лоша".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски остава без футболисти през лятото

Договорите на 10 футболисти на Левски изтичат това лято, съобщава „Труд“. Голяма част от играчите на Славиша Стоянович вече са свободни да преговарят с други клубове, ако се появи интерес към тях. Ръководството на столичния тим все още не е стартирало преговори за подновяването им, а това ще става в […]