Панчугов: Сигурен балотаж на президентския вот

NetNews

Сигурно е, че ще има балотаж на президентските избори, каза пред БНР политологът Христо Панчугов.

"Аз не виждам истински ентусиазъм около президентските избори за гласуване. Политическите формации изглеждат за момента неспособни да предложат нещо различно от това, което направиха на предишните два избора. Не виждаме нови стратегии, не виждаме нови идеи за обединение, няма ясно договорени планове какво следва в бъдеще", посочи Панчугов.

Именно тези липси могат да отдръпнат и хората от гласуване:

"Но все пак това, което е обнадеждаващото, е, че има повече от един кандидат за президент. Така изглеждащата доскоро безпроблемна негова победа, вече не е толкова безпроблемна. Но весе още не сме и чули как изглежда изходът от кризата нито от Лозан Панов, нито от проф. Герджиков. Сигурно е обаче, че ще има балотаж.

Ходът за издигането на каниддат и на ДПС е странен, но не е нов. Може би има вътрешен проблем на мобилизацията на ДПС и ясна заявка, че те искат да останат на политическата сцена. Ако този техен кандидат се превърне в двигател на мобилизация, ние ще видим една доста голяма парламентарна група на ДПС в бъдещия парламент, която щке бъде фактор. Особено при липса на подредена стратегия на останалите политически играчи.

На сцената за президентската битка излизат и националистите. Те заедно с ДПС мисля, че ще играят в синхрон в опит да се върнат на сцената. Но по-скоро се съмнявам това да стане.Заигравката с етническата карта е изключително вредна и опасна. Интересно е дали партия "Възраждане" ще вземе повече проценти сега.", коментира още политологът.

"Участието на Ицо Хазарта и Белобрадова – мога да кажа, че когато липсва смисъл на сблъсъка, започваме да го пълним със символи. Тъжно е, че ДБ се налага да напомнят за акцията в Росенец постоянно и ДПС всъщност да се превръщат в двигател на тяхната кампания! А ДБ трябва да търсят промяна на стратегията и да изпълнят със съдържание своята кампания", заяви още политологът.

Според Панчугов изказванията на новите играчи като "Продължаваме промяната" за диалог след изборите са доста ограничени – има много малко съдържание в тези заявки :

"До този момент няма обща програма за управление с Демократична България, няма заявки за какво точно ще се преговаря след изборите, какво ще се случи след това – имат ли средносрочен и дългосрочен план за управление." , обобщи Панчугов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дъщерята на Стив Джобс показа секси кадри

23-годишната дъщеря на Стив Джобс – Ийв, е една много красива млада жена, която провокира мъжките фантазии с атрактивните кадри, които споделя в Instagram. Младата наследница не си губи времето, разчитайки на наследството на баща си, а работи и развива кариера в модните среди. Наскоро тя участва като модел в […]