Папата: Християни убиват събратята си

NetNews

Войната на Русия в Украйна е особено „варварска“, защото християни убиват събратята си християни. Вярата трябва да тласка вярващите към единство. Това каза Папа Франциск, предаде NOVA, позовавайки се на ВВС.

В реч пред членове на службата на Ватикана, която насърчава християнското единство между католици, православни и други християнски църкви, Франциск каза, че християните трябва да се запитат какво са направили, за да насърчат братството помежду си.

Папата припомни, че усилията за обединяване на християните са напреднали много през миналия век благодарение на „осъзнаването, че скандалът с разделението на християните е имал историческа тежест в генерирането на злото, което е отровило света със скръб и несправедливост“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Евакуацията на цивилни от "Азовстал" продължава

Тази сутрин евакуацията на цивилни от стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол ще продължи. Вчера 50 цивилни граждани бяха евакуирани с конвой от автобуси. Това съобщи украинският вицепремиер Ирина Верещук в Telegram, като обвини руските сили, че са нарушили действащото примирие по време на евакуацията.