Папа Франциск се появи в инвалидна количка

NetNews

Папа Франциск днес за първи път се появи на публично място в инвалидна количка, след като болка в коляното ограничи способността му да ходи, предаде Ройтерс.

Светият отец прие група монахини на аудиенция в зала „Павел Шести“ във Ватикана, седнал в инвалидна количка. След това асистент му помогна да се премести от количката на мястото си.

През последния месец 85-годишният Франциск на няколко пъти отмени свои важни ангажименти заради болките в дясното си коляно, отбелязва Ройтерс.

Неотдавна той успя да извърви около десетте метра от страничния вход на подиум до мястото си в центъра, макар и с помощта на асистенти.

Миналия месец, по време на Великденските празници, Светият отец няколко пъти присъства на литургии в базиликата „Свети Петър“, без обаче да ги води. Всеки път папата делегираше това право на някой архиепископ или кардинал. Той също така четеше своите проповеди седнал, припомня Ройтерс.

Франциск каза, че лекарите ще му поставят инжекции, които да му помогнат да се движи. Не е ясно обаче дали терапията е започнала.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Безаналоговата армия на Путин се уплаши от черна магия в Украйна

В старанието си да извадят все нови и нови „доказателства“ за неонацизма, който според Москва се шири из Украйна и трябва да бъде ликвидиран, журналисти от официални руски медии откриха следи от практикуване на черна магия в щаба на украинска минохвъргачна батарея в покрайнините на село Трьохизбенка. На помощ за […]