Папа Франциск се срещна с един от най-богатите хора на планетата

NetNews

Американският бизнесмен, ръководител на производителя на електрически автомобили Tesla Илон Мъск каза, че се е срещнал с папа Франциск. „За мен беше голяма чест да се срещна с папа Франциск“, написа Мъск в социалната мрежа Twitter, публикувайки снимка, на която стои до папата.

Италианският вестник Repubblica съобщава, че това е частно посещение. Срещата не е обявена в официалния бюлетин. Разговорът се проведе в Дома на Света Марта във Ватикана, където се намират личните апартаменти на понтифекса, и продължи 40 минути, по време на които Мъск и папата обсъдиха екологичните проблеми и бъдещето на човечеството. Освен самият Мъск, четири от децата му се срещнаха с папата.

Мъск не беше публикувал нищо в Twitter през последните 10 дни, но се върна социалната мрежа в петък с четири публикации. През май той обяви спирането на процеса по придобиване на Twitter. Бизнесменът обясни това с желание да се увери, че спамът и фалшивите акаунти в тази социална мрежа са под 5%.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Реал Мадрид се опитва да пробута футболист на Фиорентина

Реал Мадрид се опитва да включи задължаваща клауза за закупуването на сръбския нападател Лука Йович при трансфера му под наем в италианския Фиорентина. Двете страни вече са постигнали споразумение по преотстъпването на играча като ще си поделят по 50 процента от запланата му, но според изданието TMW, но сега Реал […]