Паргов: Директорът на Столичния инспекторат не е милиционер, нито пазвантин

NetNews

Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска длъжност. За нея трябва експертиза, каквато новоназначеният Ивайло Иванов, уволнен неотдавна от поста главен секретар на МВР, не притежава. Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов по повод назначаването на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за директор на Столичен инспекторат.

"Учуден съм от кадровата политика на кмета Йорданка Фандъкова. Това назначение показва, че липсата на кадри за администрацията в Столична община е много голям проблем. Това обяснява и редицата слабости в дейността ѝ. С колегите от групата на "БСП за България" в СОС неведнъж сме ги посочвали, борили сме се с тях и продължаваме да го правим", изтъкна той.

Според него не е нормално точно Ивайло Иванов да бъде назначен за директор на Столичния инспекторат. "След всичките скандали с превишаване на правата на полицията по време на протестите миналата година, заради които Иванов беше отстранен от поста главен секретар на МВР, това назначение буди недоумение", обясни лидерът на градската организация на БСП.

По думите му това назначение показва, че от ГЕРБ продължават да подсилват позициите си в местната власт, като "инсталират на различни постове верните си изпълнители". "Прибирането им на удобни административни позиции в общините само потвърждава моето твърдение, че доскорошните управляващи се окопават в местната власт, отлично разбирайки, че националната за тях вече е мираж", коментира Калоян Паргов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха футболист по време на мач, след като прати съдията в безсъзнание (ВИДЕО)

Грозни сцени белязаха 113-тата годишнина на бразилския клуб Сао Пауло РС, след като техният играч Уилям Рибейро прати в безсъзнание главния съдия Родриго Кривеяро по време на мач от шампионата срещу Гуарани, научихме от Mirror. В средата на втората част Кривеяро отсъди нарушение в полза на домакините секунди, след като […]