Паргов: Поклон пред подвига и паметта на героите

NetNews

На 21 август отбелязваме 144 години от началото на Шипченската епопея. Решителната 6-дневна битка за Шипченския проход по време на Руско-турската война. Това обяви представителят на БСП Калоян Паргов.

"Пишете главно за храбрите ми полкове и доблестното българско опълчение, които, нямайки боеприпаси, отблъскваха турските атаки с камъни", нарежда генерал Радецки на военния кореспондент на френския вестник "L'Estafette" Млоховски дьо Белина в първия ден след битките при връх Малък Бедек, Свети Никола и Орлово гнездо.

Поклон пред подвига и паметта на героите, дали животите си за свободата на България!

Шипченската епопея е онази наша опора в историята, която ни дава сила и ни води по пътя към бъдещето. Тези страници за слава, смелост и саможертва в името на свободата на България, написани с кръвта на героите, не са просто памет, те са примерът, който ние сме призвани днес да следваме. В името на България, на нашата свобода и за по-доброто бъдеще на децата ни.

Вечна памет на героите!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Важно за индустрията: по-малко от месец остава до изложение MachTech&InnoTech

Без съмнение 14-и септември е сред ключовите дати през тази година за сектора на металообработката и индустриалните технологии, софтуера и автоматизацията. Защото тогава ще стартира водещото промишлено изложение MachTech&InnoTech. От 14 до 17 септември форумът ще събере в Интер Експо Център водещи български и чуждестранни компании. Към момента в списъка […]