Парламентът избира двама членове на СЕМ

NetNews

Парламентът ще избере двама членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). Според проектопрограмата на Народното събрание това е точка втора за днешното заседание, съобщават от БТА.

Кандидатите за членове на СЕМ са: Пролет Велкова, предложена от ПГ на „Демократична България“, Тодор Беленски – от ПГ на „Възраждане“ и Симона Велева – от ПГ на „Продължаваме Промяната“.

Първа точка в дневния ред са проекти на решения, внесени от „Има такъв народ“ (ИТН), за промени в състава на няколко парламентарни комисии.

В две от тях ще бъдат заменени сегашни членове на ИТН с нови. За други две комисии обаче – по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси предложението е ИТН да имат право на още едно място за сметка на „Демократична България“.

Аргумент за предложената промяна е броят на народните представители във всяка от парламентарните групи, който налага прецизиране точно и на броя на членовете на комисията, посочват в мотивите към проекторешенията от ИТН.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Американски съдия пуска под гаранция от 500 000 долара премиера на Британските Вирджински острови

Премиерът на Британските Вирджински острови може да бъде освободен под гаранция от 500 000 щатски долара в очакване на съдебен процес по обвинения, свързани с операция на американските власти срещу разпространение на наркотици, заяви федерален съдия в Маями, цитиран от Асошиейтед прес. С изненадващо решение съдията от федералния съд Алисия […]