Партиите почти двойно орязали бюджетите си за медийни изяви на изборите

NetNews

Преполовената вече предизборна кампания се характеризира със скромни разходи за медийно отразяване.

Институтът за развитие на публичната среда отчита почти двойно намаление на бюджетите за медийни изяви на участниците в изборите, в сравнение със същия период преди изборите на 4 април. До момента сумата по подписаните договори възлиза на 1 147 000 без ДДС. Едно от обясненията са поизпразнените партийни каси заради доста разточителната кампания през април, отбеляза пред БНР Лилиан Никифорова от Института за развитие на публичната среда.

Според нея е възможно намалението да се дължи и на това, че противоепидемичните мерки не са толкова стриктни като през пролетта и могат да се правят и събития на открито.

Първенец по привлечени средства е телевизия „Евроком“, на второ място е БНТ, следва вестник „24 часа“. „Евроком“ привлича значителен дял от медийните пакети, посочи Никифорова.

Мониторингът на организацията за предходната кампания сочи, че малко над 200 хиляди лева са били похарчени за социалните мрежи.

„В сравнение със сумите, които се харчат за традиционни медии, това не е толкова голям ресурс.“

Трудно е обаче да се проследят всички лични страници, през които върви агитация, допълни Лилиан Никифорова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦИК: Сесията за гласуване с машина е 5 минути

При гласуване с машина времето, в които избирателят трябва да упражни своя вот в рамките на максимум 5 минути. Затова при забавяне, т.е. след втората минута, избирателят ще може да получи помощ от член на секционна комисия, обясни пред БНР говорителят на ЦИК Росица Матева. „От дистанция, без да нарушават […]