Партиите проведоха първи консултации преди откриването на 46-ото Народно събрание

NetNews

Партиите проведоха първите си консултации в навечерието на откриването на новото 46-ото Народно събрание, което отново ще заседава в старата си сграда. За момента не е ясно кой ще бъде новият председател, предаде БГНЕС.

От „Има такъв народ“ не коментираха нищо след консултациите. От "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" изразиха готовност да обсъдят заедно с партията на Слави Трифонов възможностите за съставяне на правителство.

От ГЕРБ отново са предложили пленарните заседания да се провеждат в сградата на бившия Партиен дом, но не са били подкрепени. От партията на Борисов определиха разговорите като конструктивни. Утре се очаква да решат кого ще подкрепят за председател на парламента. Александър Ненков от ГЕРБ допусна възможността партията му да не направи своя номинация за председател на парламента.

Парламентарната група на "БСП за България" е възможно да има номинация за председател. "Нека да се проведат утре обсъжданията, но аз не не изключва възможността ние също да имаме предложение", заяви Георги Свиленски.

От "Изправи се! Мутри вън! потвърдиха че са се виждали с "Има такъв народ" преди оттеглянето на проектокабинета им и очакват нови разговори за подкрепа, но вече в парламента.

„Бих подкрепила Ива Митева, ако това е вашият въпрос, но да изчакаме да видим какви предложения ще бъдат направени. Нашият кандидат за заместник е Татяна Дончева, тя се справи блестящо в 45-ия парламент", каза Мая Манолова.

Първите заседания на парламентарните групи на партии от 46-тото Народно събрание са насрочени за утре.

Партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС – 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-ма народни представители, на "Демократична България" – от 34-ма, на ДПС – от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" – от 13.

46-ото НС ще бъде открито от най-възрастния депутат, който и този път ще бъде Мика Зайкова от "Има такъв народ"./БГНЕС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съдът остави в ареста обвиняема за шпионаж в полза на Русия

Военно-апелативният съд потвърди определение на Софийския военен съд, с което е отхвърлено искане за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" на Г. И., обвинена за участие в група за шпионаж в полза на Русия. Двете съдебни инстанции са възприели тезата на държавното обвинение, че се касае за тежко […]