Патрик Виейра остана без работа

NetNews

Патрик Виейра бе уволнен от треньорския пост на Ница след две години и половина начало на френския тим след серия от пет поредни загуби във всички турнири, съобщиха от пресслужбата на отбора. Новият треньор ще бъде Адриен Урсеа, който бе помощник на Виейра.

„Патрик Виейра, който се присъедини към клуба през лятото на 2018, вече не е старши треньор на Ница, с незабавен ефект. В среща след вчерашния двубой, Бордът на Ница информира Патрик Виейра за решението си да прекрати съвместното им сътрудничество. Ница реши да назначи на негово място Адриен Урсеа за нов наставник на първия отбор. Швейцарско-румънският тактик, който бе помощник на Патрик Виейра и преди това на Люсиен Фавър, ще дебютира начело на тима като старши треньор тази неделя при гостуването на Реймс. Патрик Виейра вложи цялото си сърце и професионализъм за Ница през последните две години и половина. Ръководството на Ница искрено благодари на бившия френски национал за неговата отдаденост към развитието на клуба и му пожелава бъдещи успехи в треньорската кариера“, се казва в официално изявление на клуба.

44-годишният специалист, чийто контракт изтичаше в края на сезона, изведе Ница до седмото място в дебютния си сезон начело през 2018-19, както и до петата позиция, която гарантира участие в Лига Европа. Той обаче бе разкритикуван за стила на игра на Ница, който доведе и до срив във формата на тима. Виейра изглеждаше непреклонен пред угрозата да се раздели с поста си, след като 11-ия в таблицата на Лига 1 бе надигра у дома от Дижон с 1:3 в неделя – първата победа на гостуващия състав в първенството за този сезон. Но поражението от Байер Леверкузен с 2:3 в Лига Европа в четвъртък – мач, помрачен от фенове на Ница, които протестираха преди срещата, преля чашата на търпение на клубното ръководство.

Бившият играч на Арсенал и световен шампион с Франция от Мондиал 1998 бе назначен начело на Ница пред 2018 след двугодишен престой на треньорското кормило в Ню Йорк Сити. Полузащитникът изкара девет сезона в Арсенал, където изигра близо 300 мача за „артилеристите“ между 1996 и 2005 и спечели три пъти Висшата лига и четири пъти ФА Къп. Впоследствие той прекара пет години в Италия, където защитава цветовете на Ювентус и Интер, преди да завърши състезателната си кариера в Манчестър Сити през 2011.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Швеция допуска българи с изтичащи лични карти

Швеция ще допуска български граждани с документи с изтекла или изтичаща валидност. Това ще важи за периода между 31.10 и 31.01. Това обявиха от външното министерство. Решението е в сила от 3.12. В Българското посолство постъпи потвърждение. То е от управлението на шведската полиция. Шведската страна ще допуска български граждани. […]