Пеканов: Планът за възстановяване ще влее 20 млрд. лева в блгарската икономика

NetNews

На брифинг след заседанието на Министерския съвет вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов заяви, че 20 милиарда лева ще се влеят в икономиката от Плана за възстановяване.

"С влизането в длъжност на служебния кабинет започнахме интензивна работа по Плана за възстановяване и устойчивост. Планът съдържа много реформи, ревизираната версия се състои от 43 реформи", заяви Атанас Пеканов.

"Парите, които ще получим в следващите 7 години от Механизма за възстановяване и устойчивост, са 12,6 милиарда лева, очакваме допълнителен икономически импулс от частните инвестиции от още 8 милиарда лева, така стават общо 20 милиарда. Забавянето не подлага средствата под риск", увери вицепремиерът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Показаха бъдещия руски изтребител от пето поколение

Най-новият изтребител бе представен от Rostec Corporation на изложението MAKS-2021. Самолетът, наречен Checkmate (Шахмат), има един двигател и принадлежи към петото поколение от класа LTS (лек тактически самолет). Изтребителят е разработен в конструкторското бюро Sukhoi и няма аналог в руската авиация. По време на представянето на Checkmate, присъства и президенът […]