Пернишки полицаи иззеха ковид сертификати и контрабандни цигари

NetNews
Пернишки полицаи иззеха ковид сертификати и контрабандни цигари

Снимка: МВР

Голямо количество контрабандни цигари е открито при специализирана полицейска операция на територията на Перник. От един от адресите са иззети и 5 цифрови ковид сертификата, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е проведена вчера от служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР – Перник.

В рамките на полицейските действия те извършили проверки на няколко адреса в пернишкия кв. „Изток“. На два от тях, обитавани от 48-годишен местен жител, са намерени и иззети 47 хиляди къса цигари от различни марки без акцизен бандерол.

Открити са и 5 цифрови ковид сертификата на различни хора.  В хода на операцията е извършено претърсване на още два адреса и прилежащо мазе към тях, ползвани от 53-годишен перничанин, осъждан, откъдето са иззети още 13 хиляди къса цигари без бандерол.

Двамата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, по случаите са  образувани досъдебни производства по чл. 234, ал. 1 и 309, ал. 1 от НК,  разследването продължава под надзора на прокуратурата.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Забраниха на мобилните оператори да вдигат цените

КЗП се произнесе, че намерението на мобилните оператори за вдигане на цените на услугите, представлява нелоялна търговска практика. Днес издаваме заповед, с която я забраняваме, заяви министърът на икономиката Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС. Тази практика е нелоялна, защото мобилните оператори възнамеряват да вдигнат 2 пъти цената, защото искат […]